Ligging

De Côte d’Azur is de bekende kustlijn van de Provence, maar in het heuvelland daarachter ligt de échte Provence, waarover de Nederlandse dichter Marsman schreef: “kinderen, dit is het paradijs”.

10-IMG_2183

11-najaar 2012 013

Een decor van grijsgroene olijfbomen op rode grond, uitgestrekte wijngaarden en  paarse bergen onder een kobaltblauwe lucht, intens zonlicht en warme avonden met een schitterende sterrenhemel, dat vinden ze hier heel gewoon, net als buiten eten in de ‘cuisine d’été’.

1-DSC01147

 

 

 

 

In dit hartje van de  “Provence Verte”, ten oosten van Aix-en-Provence, met zijn prachtige oude stadskern, en ten zuiden van de Verdon, met zijn indrukwekkende canyon (“Les gorges du Verdon”) en het azuurblauwe ‘Lac Sainte-Croix’ ligt ons dorp, Varages, een pittoresk Provençaals dorp.

Varages

Varages

Op weg naar Varages ziet u, enkele kilometers voor het dorp, de van ver herkenbare toppen van het nabijgelegen bergmassief ‘les Bessillons’, dan een aantal schitterende uitzichten met middenin ons domein blue1‘La Roque’. Het ligt verscholen in een natuurgebied tussen het groen van olijfbomen, coniferen en eikenbos,  met uitzicht over de omliggende heuvels.

Het moet al gek zijn wil je hier niet aan je trekken komen. Vele wandel- en sportmogelijkheden, van bergbeklimmen tot golfen, en talloze blue1bezienswaardigheden, musea, pittoreske dorpen met hun markten en brocantes, en de Middellandse zee binnen handbereik. Dit alles in combinatie met een aangenaam verblijf, maken uw vakantie tot een waar Provençaals genoegen.

 

blue1foto’s

blue1La Roque